Dag 12 – Frederikshavn til Århus via Aalborg

Vi havde sat vækkeuret til for at kunne nå at spise morgenmad, inden færgen var i havn. I løbet af natten var det blæst op, og vi var begge lidt søsyge, så det var ikke meget mad der kom ned.

Da vi kom ned på bildækket var det umuligt at komme til cyklerne, da en stor tankbil var parkeret meget tæt op ad dem. Vi måtte pænt vente, til den var kørt fra borde, inden vi kunne komme afsted.

Da vi kom uden for, ville vi næste ønske, at vi var blevet ombord: Det øsregnede og blæste, det var koldt og halvmørkt! Klokken var 7.30.

Nå, men vi skulle jo sydpå, og der var kun én vej. Udi trafikken og afsted. Der var egentlig nogenlunde cykelstier og mindre veje at køre på, men der kom vand både fra oven og fra neden. Det var ikke sjovt!

Efter ca. 23 kilometer gjorde vi hold i et busskur i Lyngså, så Marianne kunne få tørre sko og strømper på. Vi kiggede hinanden dybt i øjnene. What do do? Turen fra Frederikshavn til Oktobervej var estimeret til godt 170 kilometer. I et optimistisk øjeblik havde vi haft en forestilling om at kunne køre den på én dag, men i dette vejr overvejede vi at stoppe her og nu. I stedet for valgte vi det bedste alternativ: At fortsætte til Aalborg og så tage toget til Århus.

Ruten blev genberegnet, og vi skulle nu “kun” køre yderligere ca. 50 kilometer. Efter lidt tid holdt det næsten op med at regne, og vi overvejede kort, om vi alligevel skulle fortsætte længere på cykel, men ikke da regnen begyndte igen.

Dronninglund kirke og slot

Vi kørte igennem nogle fine områder, som vi helt sikkert ville have nydt meget mere, hvis vejret havde været med os.

Solsikkemark lidt uden for Aalborg

Vi ankom til banegården i Aalborg, fik købt billetter og lidt at spise til togrejsen. Toget skulle afgå kl. 12.57, men i DSB’s ånd var toget selvfølgelig forsinket i 5 minutter. Med hjælp af nogle medpassagerer fik vi bakset cyklerne ind i toget. Det er ikke nemt, når toget har høj indstigning.

Ved ankomsten til Århus fik vi igen hjælp til at få cyklerne ud af toget, og så gik det stille og roligt mod Oktobervej. Cyklerne blev vasket, og da Morten ville give kæderne lube, opdagede han, at hans baghjul var punkteret. Den første punktering vi har haft efter ca. 750 kilometer. God timing.

Nu står den på familiehygge og lidt forkæling de næste par dage.

Total distance: 73391 m
Total climbing: 384 m
Total time: 05:02:40

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *