Dag 10 – “Restitutionsdag” i Oslo

For første gang på ferien har vi 2 overnatninger på samme sted, så vi kunne nyde morgenmaden i fred og ro uden at skulle pakke alting sammen efterfølgende.

Oven på de seneste dages barske dage har vi revurderet vores plan om at cykle til Larvik for at tage færgen til Hirtshals. Der er knap 140 kilometer fra Oslo, inklusive noget bjergagtigt det første stykke efter Oslo. Da færgen kun sejler 2 gange dagligt, vurderer vi, at det vil blive for stressende, eftersom vi er ved at være godt brugte og ikke ved, med hvilken hastighed vi vil kunne gennemføre den strækning.

Derfor hoppede vi på cyklerne og kørte ned til Stena Lines kontor, blot for at finde ud af, at de først åbner kl. 17. Videre gik det så til Oslos nye særprægede operahus, efterfulgt af lidt shopping.

Os foran operahuset

Tilbage på hotellet fik vi booket billetter og kahyt på færgen til Frederikshavn tirsdag aften. Det bliver helt sikkert en anderledes oplevelse 😊

Morten havde fundet en lille fin rute, som han syntes vi skulle prøve, så vi fik cykeltøjet på og kom afsted. Det tog sin tid at komme igennem byen, men efter et stykke tid ramte vi en lækker grussti, der førte os ind i skoven og op i højderne. Der var virkelig smukt, og vi nød det trods masser af højdemeter. Herefter kom en dejlig asfaltvej, inden turen gik tilbage mod Oslo på en virkelig dårlig vej med masser af huller.

Udsigt mod søen

Undervejs stoppede vi og fik noget frokost på en restaurant i en forstad, efterfulgt af en øl på BrewDog pub. Tilbage på hotellet nød vi solen på altanen, inden i gik ud i byen for at finde et sted at spise aftensmad. Til sidst endte vi på et franskinspireret braisere, hvor vi fik rigtig dejlig mad og god betjening.

Total distance: 32418 m
Total climbing: 519 m
Total time: 04:13:07

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *