Dag 16 – Middelfart til Sorgenfri via Odense

Vi valgte ikke at spise morgenmad på campingpladsen, så vi nøjedes med en kop kaffe, mens vi pakkede sammen. Til gengæld stoppede vi ved Føtex, hvor vi fik et rundstykke og lidt at drikke, inden turen gik videre mod Odense.

En lighed med gårsdagens rute var denne også temmelig trist, indtil vi nåede Odense. Her kom vi via et fint sti-system frem til Julie og Lasse i Stige, hvor vi hyggede i nogle timer over en frokost.

Fra Stige fulgte vi kanalen indtil Banegården. Også en rigtig fin tur.

Langs kanalen i Odense

Da vi nåede til Banegården, var det temmelig kaotisk at få købt billetter til os og cyklerne. Men det lykkedes til sidst, og vi fandt den rigtige perron og taget cykeltaskerne af for nemmere at kunne få cyklerne ombord på toget. Der var rigtig mange, der skulle med, og heldigvis var der én, der lige gav en hånd.

Vi havde reserveret plads til cyklerne, men det viste sig, at den ene plads var dobbelt booket, idet en klapvogn havde samme pladsnummer. Vi fik dog flyttet lidt rundt, så cyklerne kunne stå ordentligt og valgte så at stå ved dem hele vejen til København. Vi havde alligevel ikke fået siddepladser ved siden af hinanden.

Cyklerne i toget

På denne måde faldt vi i snak med folk. Først en fyr der 5 gange havde været med Team Rynkeby på turen til Paris. Bl.a. som holdkaptajn for nogle australiere, som han i næste uge skulle køre rundt i Danmark med, da de ikke syntes de havde set noget sidste gang.

Der var også et yngre par, der rejste med 2 børn, klapvogn og barnevogn, rygsække mv. De havde været med tog helt til/fra Sydfrankrig. Stor respekt fra vores side!

På København H hjalp alle hinanden med at få cykler, klapvogne, barnevogne og bagage ud af toget, og så var det over for at stå i kø til elevatoren, da vi skulle skifte spor for at komme med S-toget videre. S-toget var også godt fyldt, og der var knap plads til vores cykler. Igen stod vi op hele vejen til Lyngby, hvorfra det var en smule befriende at skulle cykle de sidste ca. 3 kilometer hjem.

Home sweet home <3

Total distance: 59445 m
Total climbing: 399 m
Total time: 05:48:25

Dag 15 – Århus til Middelfart

I dag gik turen videre på cykel med fuld oppakning. Vi fik sagt farvel og tak for denne omgang til Mariannes forældre, inden turen gik sydpå.

Størstedelen af dagens rute viste sig at være på landevej, enten direkte på landevej eller cykelsti tæt derpå. Ikke den mest inspirerende rute.

Jyske landeveje

Da vi kørte ind i Horsens faldt vi i snak med en ældre herre på landevejscykel. Han var fra Århus og på vej til Snaptun for at tage færgen til Alrø.

Vi kørte videre, og frokosten blev indtaget på Berings Torvet i form af gourmet hotdogs ved en grillbar. Rigtig gode faktisk.

Herefter gik turen videre sydover og efter at have passeret den gamle Lillebæltsbro, fandt vi frem til Hindsgavl Camping. De havde heldigvis plads, og det viste sig at være et godt sted med rigtig fine faciliteter.

Vi fik slået teltet op og cyklede ind til Kvickly for at proviantere en smule. Tilbage på campingpladsen gik vi i gang med at forberede vores aftensmad, der blev udvidet en smule med en rest couscous, som nogle belgiske bikepackere havde til overs. Bestemt ikke dårligt.

Total distance: 105517 m
Total climbing: 852 m
Total time: 08:32:49

Dag 14 – Mariannes fødselsdag i Århus

I dag var det Mariannes 55 års fødselsdag. I den anledning var Dorte og Rune inviteret til morgenkaffe på Oktobervej, og vi havde nogle rigtig hyggelige timer sammen.

Om eftermiddagen var vi blevet enige om at cykle en tur, og hvad var mere naturligt end at cykle 55 kilometer i dagens anledning? 😉 Turen gik via Marselisskoven, Fløjstrup Skov, Akstrup Strand og rundt om Brabrandsøen. Det var rart med en tur uden den tunge oppakning.

Næsten i Norsminde

Til aften havde vi besøg af familien Godsk. Igen nogle dejlige timer 😊

Total distance: 55233 m
Total climbing: 543 m
Total time: 03:15:52

Dag 13 – hviledag i Århus

I dag blev den første reelle hviledag i ferien aka en dag uden cykling overhovedet. Vi sov længe, fik morgenmad, og kørte derefter ind til byen. Vi var lidt i butikker og en tur på Espresso House.

Derefter gik vi ned til havnen og så på skibene, der skal deltage i Tall Ship Race. Det er nogle imponerende skibe.

Tall Ship Race

Hjemme igen fik vi en god frokost, og så gik vi en dejlig lang tur i Hasle Bakker og Skjoldhøjkilen. Man har jo et bevægelsesmål, der skal nås 😉

Hasle Bakker/Skjoldhøjkilen

Dag 12 – Frederikshavn til Århus via Aalborg

Vi havde sat vækkeuret til for at kunne nå at spise morgenmad, inden færgen var i havn. I løbet af natten var det blæst op, og vi var begge lidt søsyge, så det var ikke meget mad der kom ned.

Da vi kom ned på bildækket var det umuligt at komme til cyklerne, da en stor tankbil var parkeret meget tæt op ad dem. Vi måtte pænt vente, til den var kørt fra borde, inden vi kunne komme afsted.

Da vi kom uden for, ville vi næste ønske, at vi var blevet ombord: Det øsregnede og blæste, det var koldt og halvmørkt! Klokken var 7.30.

Nå, men vi skulle jo sydpå, og der var kun én vej. Udi trafikken og afsted. Der var egentlig nogenlunde cykelstier og mindre veje at køre på, men der kom vand både fra oven og fra neden. Det var ikke sjovt!

Efter ca. 23 kilometer gjorde vi hold i et busskur i Lyngså, så Marianne kunne få tørre sko og strømper på. Vi kiggede hinanden dybt i øjnene. What do do? Turen fra Frederikshavn til Oktobervej var estimeret til godt 170 kilometer. I et optimistisk øjeblik havde vi haft en forestilling om at kunne køre den på én dag, men i dette vejr overvejede vi at stoppe her og nu. I stedet for valgte vi det bedste alternativ: At fortsætte til Aalborg og så tage toget til Århus.

Ruten blev genberegnet, og vi skulle nu “kun” køre yderligere ca. 50 kilometer. Efter lidt tid holdt det næsten op med at regne, og vi overvejede kort, om vi alligevel skulle fortsætte længere på cykel, men ikke da regnen begyndte igen.

Dronninglund kirke og slot

Vi kørte igennem nogle fine områder, som vi helt sikkert ville have nydt meget mere, hvis vejret havde været med os.

Solsikkemark lidt uden for Aalborg

Vi ankom til banegården i Aalborg, fik købt billetter og lidt at spise til togrejsen. Toget skulle afgå kl. 12.57, men i DSB’s ånd var toget selvfølgelig forsinket i 5 minutter. Med hjælp af nogle medpassagerer fik vi bakset cyklerne ind i toget. Det er ikke nemt, når toget har høj indstigning.

Ved ankomsten til Århus fik vi igen hjælp til at få cyklerne ud af toget, og så gik det stille og roligt mod Oktobervej. Cyklerne blev vasket, og da Morten ville give kæderne lube, opdagede han, at hans baghjul var punkteret. Den første punktering vi har haft efter ca. 750 kilometer. God timing.

Nu står den på familiehygge og lidt forkæling de næste par dage.

Total distance: 73391 m
Total climbing: 384 m
Total time: 05:02:40

Dag 11 – Turist i Oslo og færgetur

Vi skulle først checke ud fra værelset kl. 12, og da det småregnede og temperaturen ovenikøbet var halveret fra de sidste dages +30 grader, tog vi den med ro.

Vi fik pakket lidt om, så vi kunne nøjes med at have så lidt bagage som muligt med op på færgen. Lidt i 12 afleverede vi bagagen og cyklede ud i byen med kurs mod Bygdøa, hvor en del af byens museer ligger. Formentlig pga. vejret var der en del kø, og da det endvidere var ret dyrt at komme ind, besluttede vi os for at nøjes med ét museum. Det blev Kon-Tiki museet, hvilket var spændende men også relativt overskueligt.

Kon-Tiki
Ra II

Herefter cyklede vi stille og roligt tilbage mod byen, hvor vi på vejen måtte stoppe for at lade en kæmpe flok gæs passere cykelstien.

Kæmpe flok gæs på cykelstien

Frokosten indtog vi på Cafe Sorgenfri på bagsiden af Aker Brygge, og derefter cyklede vi op til Kongeslottet.

Kongeslottet i Oslo

Her begyndte det for alvor at regne, og vi måtte stå i læ under nogle træer ad flere omgange. Der var stadig nogle timer til vi skulle med færgen, og vi begyndte at føle os både rodløse og rastløse. Det blev til en kop kaffe på Joe & the Juice efterfulgt af endnu en kop kaffe med kage på en anden cafe, hvorefter vi gik en tur på Akershus, inden det var tid til at pakke cyklerne og køre mod færgen.

Vagt på Akershus

Det regnede fortsat, da vi var linet op i opmarch båsen ved færgen, men ventetiden føltes en smule kortere, da vi faldt i snak med en tysk biker, der var på vej hjem til Tyskland og en norsk bikepacker, der var på vej til at skulle cykle Danmark rundt, inden han skulle mødes med sin kone i Hornbæk.

Så kom færgen endelig. I anledning af sommerferien sejlede den med piratflag!

Ombord på færgen fandt vi vores kahyt og fik et glas vin i loungen, inden vi gik op på dækket for at se udsejlingen gennem fjorden. Heldigvis var det blevet tørvejr, og vores norske ven sluttede sig til os og kunne fortælle en masse om, hvad vi så.

En lillebitte ø i Oslo fjord med en restaurant

Vi fik bestilt morgenmad til dagen efter, og middagen blev indtaget i færgens steakhouse. Derefter var det tid til at gå til køjs. Heldigvis var vejret fint, og man mærkede stort set ikke, at man var ombord på et skib.

Total distance: 16240 m
Total climbing: 177 m
Total time: 03:30:01