Dag 8 – Frederikstad til Vestby camping

Hvilken dag! Nu kan trætheden for alvor mærkes.

Vi startede ellers dagen med at klare et par ærinder. Ny drikkedunk (der var en defekt i går, der kostede en dunk), aftensmad og en ny powerbank (den ældste vil ikke længere lade).

Efter en tur i det lokale shoppingcenter fik vi checket ud fra hotellet, og begyndte vores tur nordpå.

Dagens etape var med en generel tendens: OP!

Det viste sig specielt efter frokosten i Moss. En lille cykelsti ledte væk fra vejen. Ca. 10 meter efter stien startede gik den lodret op. 12%, 14% SEKSTEN procent kom den op på – dvs. VI måtte af og trække. At skubbe en tungt lastet cykel op ad en “lodret væg” … det gør ondt – specielt når man, i forvejen, er træt.

Et vue på dagens rute og profil viser hvad der menes med at … det gik op – og muligvis i en højere mening: Pain is temporary but glory is forever.

Heldigvis var der plads på det overnatningssted, som vi havde udset os. Da teltet var slået op, cyklede vi ud efter flere drikkevarer. Der skal meget væske til i denne varme!

Total distance: 63227 m
Total climbing: 696 m
Total time: 05:47:19

Dag 1 – Sorgenfri til Båstad

Vi startede hjemmefra ca. 9.30. Langs kysten var det temmelig tåget, formentlig pga. havgus. Temmelig surrealistisk oplevelse at køre i. Godt 1,5 time senere var vi ved færgen i Helsingør som planlagt. 84 kr. kostede overfarten for 2 personer og 2 cykler.

Venter på færgen
Udsejling fra Helsingør med Kronborg i baggrunden

I Helsingborg spiste vi frokost, inden turen gik videre nordpå mod Båstad. Turen gik fint, inklusive strækningen igennem Hallandsåsen, der dog var lidt hård med fuld oppakning og i +25 graders varme.

Mariannes farm? 😉

Lidt efter kl. 16 var vi fremme ved campingpladsen, hvor vi kunne nyde en kold øl til afslutningen af dagens Tour-etape.

Efter teltet var slået op, opdagede vi, at der var knækket en eger på Mariannes baghjul, formentlig forårsaget af en cykeltaske, der hoppede af pga. et hul i vejen. Så vi må køre forsigtigt, indtil vi finder en cykelforretning, så den kan blive skiftet.

Total distance: 95912 m
Total climbing: 612 m
Total time: 06:23:48